Stallet öppet igen!

Efter att ha rådgjort med veterinär kan vi idag, måndag den 20 oktober, öppna stallet igen. Vi har haft feberfria hästar i 12 dagar och de visar inga andra smittosymptom. Vi tackar er för ert tålamod och er förståelse dessa veckor och hälsar er välkomna att åter besöka vår anläggning! 

Uppdatering 2014-10-16:

Veterinär rekommenderar oss att hålla stallet stängt även över helgen. Preliminärt datum för öppning är alltså måndagen den 20 oktober.

Uppdatering 2014-10-16:

En av hästarna har haft återkommande näsblod i veckan. Hästägaren ska idag rådgöra med veterinär om eventuell fortsatt stängning.

Uppdatering 2014-10-08:

Alla hästar är idag feberfria. Veterinär rekommenderar att hålla stallet stängt 10 dagar från och med första feberfria dagen. Det innebär att vi i dagsläget kan öppna stallet igen den 18 oktober.

Uppdatering 2014-10-06:

De två hästarna har fått tillbaka febern, men visar fortfarande inga andra symptom. Oklart om de båda sjukdomsfallen hänger ihop. Ena hästen åkte till Helsinborg för utredning.

Uppdatering 2014-10-05:

Alla hästar är idag feberfria. Några hästar är dock geggiga och röda i ögonen. Stallet är fortsatt stängt.

Uppdatering 2014-10-03:

Två av hästarna har hög feber, men visar inga andra symptom. Veterinären kan ej utesluta virus.

 

Rekommendationer:

Virus och bakterier sprids i huvudsak som droppsmitta men kan också sprida sig via händer, kläder eller saker som smutsats ned av slem från näsborrarna, så god hygien är viktig särskilt när man rör sig mellan olika stall.

  • Undvik i möjligaste mån att vistas i stallet om du planerar att besöka ett annat stall efteråt.
  • Byt alltid kläder mellan stallen!

Vid frågor, lämna en kommentar nedan så svarar vi så snart vi kan. 

 

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.